Werkwijze

Mijn werkwijze
Mijn werkwijze is geschikt voor vraagstukken omtrent loopbaan, persoonlijke ontwikkeling en ondernemen. Ik richt mij op deze drie groepen omdat een coachvraag vaak in meerdere categorieën valt. Bijvoorbeeld:

– Iemand is niet gelukkig op zijn of haar werk (loopbaan), oorzaak ligt bij perfectionisme en spanning (persoonlijke ontwikkeling)
– Een ondernemer/werknemer vindt het moeilijk om werk-privé balans te vinden (ondernemen/loopbaan & persoonlijke ontwikkeling).
– Een werknemer (loopbaan) twijfelt (persoonlijke ontwikkeling) om voor zichzelf te beginnen (ondernemen).

Door deze aanpak kan een coachvraag vanuit verschillende perspectieven worden belicht en zodoende in de kern aangepakt worden. 

Mensen omschrijven mijn aanpak als empathisch, open en eerlijk, positief en doelgericht en maak gebruik van diverse coachtechnieken zoals NLP, TA, ACT, Voice Dialogue en oplossingsgericht coachen. Gemiddeld duurt een coachingstraject 5 sessies, om het doel te bereiken dat we samen hebben uitgesproken. Mij motto is:

“Probeer elke dag een beetje meer te doen van wat je energie geeft en minder van wat je energie kost. ”

Intake / Kennismaking
Om elkaar te leren kennen en te bepalen waar je aan wilt werken en hoeveel gesprekken we daarvoor nodig hebben, is de eerste stap een vrijblijvende en kosteloze intake. Daarin maken we kennis en bespreken we jouw uitdaging(en), dat hoef je van te voren dus nog niet helemaal duidelijk te hebben. Tijdens deze intake doe ik een voorstel voor de aanpak en het aantal gesprekken. Vervolgens is het aan jou om te besluiten of je het coach traject aan wilt gaan, uiteraard hoef je dat niet tijdens de intake te beslissen. 

Meer vragen over mijn werkwijze? Stel ze gerust hier. Of plan hieronder eenvoudig een vrijblijvende intake in. 

Internationale Ethische Code (IEC)

Ik werk volgens de Internationale Ethische Code (IEC) en de drie belangrijkste uitgangspunten daarbij zijn:

De coachee weet uiteindelijk zelf het beste wat goed voor hem is en kan, zowel in zijn privé als in zijn professioneel bestaan, op basis van eigen afwegingen, zelf beslissen wat hij wel of niet wil. Dientengevolge is de coachee ook zelf verantwoordelijk voor de keuzes die hij maakt, en in persoon aanspreekbaar op zijn gedrag.

De coachee en de coach zijn elkaar volkomen gelijkwaardig, in die zin dat beiden unieke en complete mensen zijn, vol mogelijkheden.

Tijdens coaching hebben de doelen, middelen en keuzes van de coachee prioriteit boven die van de coach.

 De volledige Internationale Ethische Code lees je hier.

- Opleidingen & Certificeringen -