Tarieven

Als jij er klaar voor bent gecoacht te worden, is coaching absoluut een goede investering in jezelf, je carrière of je bedrijf. Je zult er de rest van je (werkende) leven profijt van hebben. Ik maak een onderscheid tussen een particulier (inclusief ZZP) en zakelijk tarief. Onderstaand vind je de particuliere tarieven.

Coaching voor bedrijven
Ik coach en train voor diverse bedrijven en in verschillende coachpools. Alle zakelijke tarieven met betrekking tot coaching, begeleiding en trainingen gaan op aanvraag

leiderschaps training coaching traject

Tarieven coaching particulier & ZZP

Algemeen
Een intake van +- 50 minuten is vrijblijvend en gratis. Een sessie duurt 60-90 minuten, afhankelijk van de tijd die we nodig hebben. Gemiddeld werken we in 5 sessies toe naar jouw doel.

Tarief per sessie
Ik hanteer voor particulieren een tarief van €120,- inclusief btw per sessie.*
Voor ZZP’ers die de btw kunnen terugkrijgen, is dit exclusief btw. ZZP’ers kunnen daarnaast coaching aftrekken als bedrijfskosten.**

Traject van 5 sessies (1-1,5 uur): €550,- inclusief btw
Optioneel: Profile Dynamics drijfveren analyse 

Traject van 6 sessies (1-1,5 uur): €700,- inclusief Profile Dynamics drijfveren analyse

Traject van 5 sessies (1-1,5 uur): €550,- exclusief btw. Btw is aftrekbaar als bedrijfskosten.
Optioneel: Profile Dynamics drijfveren analyse in combinatie met het traject voor €130,-

Prijs van een rapport inclusief bespreking is in overleg. Profile Dynamics drijfveren analyse

*Afspraken kunnen tot uiterlijk 2 werkdagen (48 uur) van te voren kosteloos worden verplaatst. Binnen 48 uur zal ik de afspraak in rekening brengen. 

**Mogelijkheden tot vergoeden van coaching

Fiscaal aftrekbaar
Loopbaan coaching is meestal fiscaal aftrekbaar als scholingskosten. Er moet dan een verband bestaan met inkomstenwerving en/of verbetering op de arbeidsmarkt. Simpeler verwoord, de coaching moet gaan over jouw beroep of loopbaan.  Informeer voor de zekerheid bij jouw accountant of neem een kijkje op de website van de Belastingdienst
CAO

Werkgevers zien en ervaren ook steeds vaker het nut van coaching. Het is daarom veelal in CAO’s opgenomen, waardoor het als ontwikkel- of opleidingsbudget besteed kan worden in overleg met je leidinggevende of HR manager.
ZZP’er*

Je kunt coaching aftrekken als bedrijfskosten. Voorwaarde is dat dit relevant is voor jouw bedrijf. Check dit voor de zekerheid met je accountant of op de website van de Belastingdienst. 

“Bram is oprecht geïnteresseerd en door zijn actieve luisteren en gerichte vragen lukte het me steeds beter mijn gedachtestroom te kunnen structureren en begrijpen. Door middel van een kleine opdracht waar ik thuis mee verder kon lukte het om voor mij enkele belangrijke vragen te beantwoorden. Daar ben ik nog steeds heel blij mee.”
Maartje Smeets
Hulpverlener Leger des Heils